© Roel Grit [Terug naar overzicht]
Jaap Grijpmeijer had - nets als andere docenten van zijn hogeschool - veel
aan zijn hoofd. Zijn werk kostte hem behoorlijk veel vrije tijd. Daarom was Jaap
zeer geïnteresseerd in het onderwerp time management. Hij had hierover ooit op
een cursus en geleerd dat je voor goed time management moest beginnen met het
vast stellen van je persoonlijke doelen die je wilt nastreven. Op die manier kun
je maximaal effectief - doelmatig dus - bezig zijn. Vervolgens probeer je deze
doelen zo efficiënt mogelijk te behalen, dus met zo weinig mogelijk moeite en
inspanning.
Die belangstelling voor time management had Jaap niet alleen
op zijn werk: ook thuis was hij geregeld zijn tijd aan het managen. Hij dacht in
het kader van time management graag na over het efficiënter doen van allerlei
werkzaamheden. Zo gaf hij mevrouw Grijpmeijer graag ongevraagd – en meestal
ongewenst – allerlei adviezen om haar werk te versnellen, bijvoorbeeld het koken
van het avondeten.
Jaap's time managementadviezen waren bijzonder
succesvol en leverden zijn vrouw enorme tijdbesparingen op: het bereiden van een
maaltijd koste háár zeker drie kwartier. Nu deed Jaap het in een half uur!